onsdag 16 december 2009

Jul i vårt hus

Det är något alldeles speciellt med jul, särskilt med barn i huset, tycker jag! Just nu pysslar och bakar vi här hemma. Det öppnas adventsklappar och tänds ljus ("Idag är det min tur!" ;D). Jag njuter i fulla drag även om vi bara hinner hälften av vad jag skulle vilja göra ;).
Här kommer först en LO som handlar om syskonkärlek. De är så fina med varandra! Det här fotot togs dock under en riktig krigs-period; men så kom de där dagarna av fred ;).
Just nu har det faktiskt varit fred en längre period och det är helt ljuvligt!

Papper från Prima och October Afternoon, blommor från Prima, Thickers från American Crafts.


Mönstret till den här granen hittade jag i ett nummer av tidningen Ingelise förra året och jag fastnade för den. I år har den blivit verklighet och pryder just nu vår hall. Den är sydd i fleece. Dottern och jag har hjälpts åt att sy pyntet och så är pyntet fäst med kardborrband så den går att klä om så många gånger man har lust till.

Bakdag hade vi en dag. Då blev det både lussekatter och pepparkakor - härligt!

Pynt blir det förstås en del gjort. Här en enkel variant av smällkaramell; en som är lättare att hänga i granen än de där stora med en toarulle i ;)
Ja, nu är det pepparkakshuset som står på tur. Jag har bakat delarna, barnen har dekorerat så fint och nu hänger det på mig att få ihop det hela för barnen har stora visioner om miljön runt om;) Jag återkommer om projektet blir lyckat!
Ha det så gott så länge!

1 kommentar:

Tette sa...

Oh så mycket fint ni har gjort och bakat gott. Och lilla dottern är verkligen en pysselprinsessa!

En riktigt God Jul och Gott Nytt År önskar jag dig och din familj!
Hälsn Tette