fredag 11 mars 2011

Altrad äggkartong

Det är visserligen en dryg månad kvar till påsk, men jag har faktiskt redan gjort årets första påskpresent: en altrad äggkartong. Detta går ju dock bra att göra även till andra tillfällen, förra gången fixade jag till en kartong till ett födelsedagsbarn till exempel :) Men nu blir det en påskpresent som sagt och papprena från Echo Parks serie Springtime passar ju alldeles utmärkt till detta uppdrag!

En altrad äggkartong är en busenkel att göra, men ändå väldigt uppskattad present. Hur mycket jobb man vill lägga ner på sin kartong är ju lite olika, själv valde jag att bara låta locket få ett nytt utseende med hjälp av ett prickigt papper och några fina dekorationer och sen var det klart!

Såhär ser kartongen ut uppifrån. Jag började med att lägga dit en crystal-swirl från Prima, och satte sedan dit en blomma (även den från Prima) uppe i högra hörnet.

Under blomman snurrade jag dit ett fjäderliknande lila band som jag räddade från en trasig leksak här hemma. Ibland är det bra att kika en gång extra på saker innan man slänger dem, det kan ju finnas något att rädda! ;)

Jag gjorde även en liten tag att peta in under blomman med hjälp av några spillbitar från mina Echo Park-papper. Bokstäverna och den söta lilla fjärilen är även de från Echo Park.

Till sist satte jag även dit två små ursöta fjärilar från Jenni Bowlin och sen kände jag mig nöjd! :)

Fast innan man ger bort sin present måste man förstårs se till att det finns något i den också, och jag tycker att kinderägg passar alldeles utmärkt. Men det är ju ett tag kvar till påsk som sagt och äggen på bilden har redan blivit uppätna av mig och ungarna -nu måste jag bara komma ihåg att köpa nya innan påsk, haha!


/Jånna
Lägg till bild
Lägg till video
Ta bort formatering från markering

2 kommentarer:

Jenny Bergvall sa...

Jätte fin!!!

Bente Fagerberg sa...

Så underbart fiiiin den blev kartongen! En sån jättetrevlig påskpresent! Ja det är kanske tid att börja nu för att slippa stressen...