tisdag 23 november 2010

Canvasalbum - Beauty of life

Förra veckan damp det ner ett nytt härligt DT-paket i lådan och däri låg ett canvasalbum och lite härliga mister från Maya Road och väntade. Jag har aldrig gjort något canvasalbum tidigare så jag gick verkligen igång med massor av inspiration. Jag började med att plocka isär sidorna och satte igång att måla hälften av sidorna lite slarvigt med vit akrylfäg och sprayade med en skimrande vit mist, andra hälften målade jag i ljust grönt, ljusblått och rosa. Torka torka torka...  men sedan så var det dags att dekorera.
Jag valde att göra ett album om det som jag tycker är vackert i livet. Framsidan behöll jag vit och skimrande och har dekorerat med bokstäver från Prima liksom den supersöta spetsen. Ängeln är en bild av en ängel som jag scannat in och skrivit ut på cardstock med canvas-struktur.
Första uppslaget som var blått fick lite mer vit färg och lite passande stämplar. Det grå hjärtat har jag klippt ut ur vanligt filttyg.
Här har jag rivit av en bit bit från ett papper från Pink Paisleys serie Parisian Anthology och målat med vit färg på och en liten bit wellpapp.
 Här har jag dekorerat med en chipboard-stjärna och en söt knapp.  
Lite ljusblå pompom passade fint här liksom en söt "ticket" från Parisian Anthology.
De rosa sidorna är sprayade med mist från Maya Road och sedan spets, lite gammalt linnetyg och en alldeles ljuvlig rosspets.

 Fågeln har jag klippt ut ur en bit vanlig filt, vingen är ett papper från My Minds Eye.
Jag kan verkligen rekommendera er att prova på detta, det var så otroligt roligt och kreativiteten fick sig verkligen en boost! Jag är riktigt sugen på att göra fler och skulle nog vilja prova på att göra ett babyalbum i ljusa pastelliga färger! En perfekt present att ge bort i julklapp kanske!