fredag 19 november 2010

Oktoberbarn

Wow vilket härligt DT-paket som landade hemma hos mig för några dagar sedan! Jag blev riktigt inspirerad och mitt första alster skapat med materialet från detta paket visar jag här idag. Jag kommer att visa rätt många bilder, först på hur bakgrunden blev till, sedan får ni spana på närbilderna och till sist hela layouten.

-------------

Det som var roligast med att göra denna layout var att blanda olika material och strukturer med varandra och som bakgrund använde jag faktiskt kartongen som materialet färdades i hem till mig. Ja, jag fick lite feeling kan man säga, så jag slet till och med sönder kartongen i min kreativa iver att få skapa! 8)

Jag rev bort en lagom stor bit, och rev lite ojämt för att göra kartongen lite mer spännande. Jag slet även bort lite papper så att wellpappen fick titta fram på en del ställen, och sen på med akrylfärg. Härligt att kladda!


Jag tog i några fler nyanser av akrylfärgen för att skapa liv i bakgrunden och så stämplade jag ringar med ett värmeljus. Ja, ett värmeljus -man tager vad man haver! ;)

-------------

Sådär, då var min bakgrund klar och jag scrappade en layout på den lite ruffiga kartongen. Här kommer närbilder på layouten med alla härliga detaljer som finns att köpa i shoppen såklart! :)


Fjärilen är en söt chipboard från Maya Road som har fått på sig ett ljuvligt glitter, också det från Maya Road. För att få fjärilen såhär glittrig så började jag med att lägga på ett lager med genomskinligt, flytande lim och sen öste jag på glitter som attan och lät det torka. Det blev sjukt snyggt!


En annan turkos detalj är denna vackra virkade spets. En mjuk och härlig konstrast till den lite mer tuffa bakgrunden!


Äppelmönster är en stor favorit hos mig, så detta papper från Imaginisce blev snabbt en ny favorit! Lägg dessutom märke till att äpplena är blanka och fina, vilket ger layouten ytterligare lite mer liv, glansen gör den spännande att se på!


Dessa thickers från American Crafts blev nya favoriter de också! Typsnittet är riktigt snyggt och jag gillar verkligen de vita linjerna i bokstäverna!


En charm i metall bryter av och blir ett spännande blickfång! Blommorna heter Bright Mix i shoppen och bryter av fint mot den mörka bakgrunden.

-------------

Och så har vi då här hela layouten till sist, som inte riktigt gör sig rättvisa såhär på en helbild om ni frågar mig, men jag tycker den var riktigt rolig och göra och när man ser den IRL så är den inte alls lika platt som på bild:

Fotot föreställer dottern som då var alldeles nyfödd och som nu är nyligen fyllda 5 år -tiden går fort!

-------------

Jag hoppas att ni blev lite inspirerade till att riva, kladda med färg och mixa olika strukturer! Kartongen jag använde som bakgrund är troligtvis inte syrafri så om man är noga med sådant är det inte att rekommendera att använda den, men ibland är det skönt att bara gå lös och vara kreativ! ;)

Ta hand om er så hörs vi snart igen!

/Jånna

3 kommentarer:

stellas.nu sa...

Åh, vilken härlig layout! -Och vad jag blir sugen på att kladd och blinga med glitter nu!
Kram

Sanna F sa...

Så himlans snyggt. Det är verkligen snyggt med wellpapp!!!!
Fjärilen gillar jag lite extra ;)

Sophie sa...

Mycket snygg LO!!