måndag 21 februari 2011

Beskrivning på en handgjord blomma

Idag tänkte jag visa er hur jag gjorde den fina blomman som jag hade på min tårtbit, det blev en lååång beskrivning med mycket bilder.

Hoppas att ni står ut med mig.Jag börjar med ett tunnare papper i storleken 10 cm*15 cm
Men det är jättebra att använda spillbitar till den här blomman


Som delas i 6 st fyrkanter 5 cm*5 cmVik fyrkanten till en trekant, spets mot spets, med vikningen mot dig och spetsen från dig.Vik sedan upp den nedre spetsen upp mot den övre spetsen,
i mitten av triangeln.


Gär likandant med den andra sidan, sen öppnar du spetsen, som du vikt upp.
Titta på bilden nedan hur det ser ut.Så här ska det se ut när man har gjort loikadant med båda spetsarna.Sen viker man ihop spetsen så att den blir hälften så stor.Så här ser det ut när båda sidorna är vikta.När sidorna är vikta sticker det upp lite papper som man får klippa bort, klipp efter det övre pappret, följ linjen på kanten.Så här ser det ut när det lilla överflödet är borta.Gör likadant på den andra sidan.Vik in sidorna igen.Lägg lite lim på den ena kanten, och limma ihop med den andra kanten.Jag använde en klänypa som får ålla ihop blombladet tills det torkat.
Så här ser den ut när den torkat, nu är det bara att göra 5 likadana till
Runda till den lite , så den får lite volym.
Nu är det dax att limma ihop alla 6 blomdelarna.
Sätt lite lim på den ena kanten nära mitten.Jag tyckte det var enklast att limma 3 åt gången.Och sen limma ihop de 2 delarna.Så här ser den ut framifrån när den är klar.Från sidan.Och så baksidan.
Ett tips: Använd ett bra lim som torkar fort, och var sparsam med limmet.I min blomma på tårtan använde jag en så här fin kristallpin, men man kan använda vad man vill i mitten eller inget alls.


Hoppas att ni hängde med i min beskrivning och lycka till med era blommor.

Det skulle vara jätte roligt att få se hur era blir, skriv gärna en kommentar så kan jag hälsa på hos er och få se hur era blev.

Kram Nilla

3 kommentarer:

Marian sa...

Muy bonita, gracias por compartir
Saludos.

eva sa...

Wonderful!

Nilla sa...

Thank you!
I´m glad you liked my tutorial.

Hug Nilla