fredag 7 januari 2011

Minialbum del 1

För ett tag sen fick jag ett så härligt väskalbum att altra, och nu har jag äntligen satt igång! Än är jag inte riktigt klar, men idag får ni ett litet kik på hur albumet ser ut just nu! :)

Såhär såg albumet ut från start:Jag började med att måla väskan och sidorna med svart akrylfärg:


..och sedan började det roliga arbetet med att fylla sidorna med sitt innehåll! Just mitt album blev ett album till en av döttrarna, och den kommer ta upp små foton och minnen från födseln till nutid. Jag har fyllt albumet med papper och dekorationer både från eget förråd blandat med material från Stellas.nu


Såhär ser mitt (icke färdiga) album ut just nu:

Väskan har fått på sig papper i fina färger och jag valde att göra en enkel låsanordning av ett prickigt band. I ett kulkedja har jag hängt chipboardfigurer, och än så länge är de "råa" vilket de kanske kommer att förbli, eller så hamnar det akrylfärg på dem så småningom. Albumet fick titeln "Världens bästa Julia" skrivet med bokstäver från October afternoon.

Den söta stjärnan kommer från Maya Road och sånna här små chipboards är ju toppen att använda i minialbum! I mitt album kommer de dyka upp upp lite här och var som en röd tråd och vara en av detaljerna som "håller ihop" albumet även om själva albumsidorna skiljer sig åt i färg och innehåll.

Ihop med stjärnorna så använder jag mig av alfabetet från October Afternoon på flertalet ställen i olika färger som en röd tråd genom albumet. Mycket användbara! :)


Som ni ser så har jag även lagt till egna sidor som jag gjort enkelt av vanlig cardstock. Det tycker jag är en av tjusningarna med ett sånt här album, att lägga till egna element till väskan som gör det mer spännande! Det är bara att göra egna hål i sidorna och sen sätta in där man vill ha dessa extrasidor. Det är ju också toppen att gå lös ordentligt bland sina spillbitar, och ta tillvara på dem i ett sånt här album! :)

Jag har kommit en bit på vägen med detta album, nu ska jag bara göra en sida eller två till och sedan dekorera lite mer tror jag, men såhär ser det alltså ut hittills i alla fall! :)

Att göra minialbum är ju verkligen hur kul som helst! Jag är alltid lite seg i starten, men sen när jag väl är igång så vill jag aldrig sluta -det finns ju så många bilder jag vill ha med, så många minnen! Och att sätta dit extrasidor är nog nästan det roligaste, och att få dekorera förstårs -det är bara fantasin som sätter gränser! Jag tror förresten att ett sånt här album kan bli en riktigt uppskattad present till nära och kära, den har plats för många fina minnen! ♥

/Jånna

3 kommentarer:

stellas.nu sa...

Åh, vad kul att se vad du gjort med den söta väskan!
Det ser jättehärligt ut - man blir sugen att bläddra i det på riktigt!
Tusen tack!

Cattis sa...

Älskar minialbum och den här var ett helt Underbart och kreativt album!! =)

Jenny Bergvall sa...

FINT!!